Daan van Geel stuurt zijn paard Djam in een foutloze ronde naar een winnende tijd.

Van Geel beste op Outdoor Tolbert

Daan van Geel stuurt zijn paard Djam in een foutloze ronde naar een winnende tijd. Persburo Melissen

De Grote Prijs van Outdoor Tolbert kreeg een Drentse winnaar. Daan van Geel (39) uit Gees bleek de snelste in de rijkelijk gevulde barrage.

In de 1,40 meter finale kwamen 36 combinaties aan de start. Grote namen als Jur Vrieling, Albert Zoer en Maureen Bonder stelden niet teleur en wisten probleemloos de barrage te bereiken. In totaal bleven veertien deelnemers foutloos. Toch vond parcoursbouwer Jos Brinkman de opgave niet te licht. „Een aantal hindernissen stond op ruim 1,40 meter. Het deelnemersveld is gewoon erg sterk hier.”

Daan van Geel reed als vierde in de barrage. Hij stuurde zijn paard Djam opnieuw foutloos rond en zijn tijd van 40,57 seconden werd niet meer verbeterd. „Het was een lekker vloeiende ronde en mijn paard werkte prima mee”, blikte de winnaar terug.

Djam

Daan kocht Djam ooit in Friesland. In januari 2018 verraste de toen nog verse combinatie met de overwinning in de Grote Prijs van Indoor Groningen en dit jaar wonnen ze een Grote Prijs in het Spaanse Oliva. „Djam is mijn sportieve uithangbord. We hebben een handelsstal waar in principe elk paard te koop is. Maar Djam hoop ik nog even te houden om zelf in de sport mee te kunnen.”

Het Friese talent Gerrit Veenstra kwam met Loridon van T&L nog een beetje bij Van Geel in de buurt en werd tweede. De Nederlandse Mexicaan Ernesto Canseco eindigde als derde met Pretty Little Liar.

Chantal Regter uit Assen, die in Tolbert een succesvol concours had, pakte de vierde plaats. Albert Zoer ging in de barrage voluit. De ruiter uit Echten moest zijn moedige poging bekopen met een weigering van Freedom en werd twaalfde. Jur Vrieling (Holwierde) leek op weg naar een topklassering, maar een miscommunicatie met zijn hengst Dallas VDL leidde tot een springfout, waarmee de combinatie nog achtste werd.

menu