Van Gerwen blakend van zelfvertrouwen naar WK

Darter Michael van Gerwen blaakt van het zelfvertrouwen na het behalen van zijn 25e toernooizege van dit jaar. ,,Het is een heerlijk gevoel. Wat ik dit jaar heb laten zien, is gewoonweg fenomenaal'', zegt 'Mighty Mike' op de website van de profbond PDC.

De 27-jarige darter uit Vlijmen prolongeerde zondag in Minehead zijn titel in het Players Championship. Hij rekende in de finale resoluut af met Dave Chisnall. ,,Ik ben vooral ook trots op mezelf omdat niemand anders ooit zoveel toernooien heeft gewonnen in een jaar. Ik barst van het zelfvertrouwen richting het WK.''

Het WK darts in het Londense Alexandra Palace vormt vanaf 15 december de hoogmis van het dartsjaar. Van Gerwen hunkert naar de titel. ,,Het is al weer een tijdje geleden dat ik daar heb gewonnen'', aldus 'The Green Machine', die in 2014 zijn eerste wereldtitel bij de profs veroverde.

De dominantie van Van Gerwen is ook zichtbaar in zijn verdiensten. De Nederlander wierp de afgelopen twee jaar al 1,5 miljoen pond (1,7 miljoen euro) bij elkaar, twee keer zoveel als regerend wereldkampioen Gary Anderson, de nummer twee op de ranking.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.