Van Gerwen en Van Barneveld door in Dublin

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben de laatste vier bereikt op de World Grand Prix in Dublin. De twee Nederlandse topdarters kunnen elkaar in de finale van het toernooi tegenkomen.

Van Gerwen, die het evenement in 2012 en 2014 won, was in de kwartfinale te sterk voor de Australiër Simon Whitlock: 3-1. De twee waren aan elkaar gewaagd, maar Van Gerwen bleek vooral in de vierde set ijzersterk en liep gestaag bij Whitlock weg.

Raymond van Barneveld plaatste zich eerder op de avond overtuigend voor de halve eindstrijd door Benito van de Pas in een Nederlands onderonsje met 3-0 te verslaan. 'Barney' heeft dit toernooi nog geen set afgestaan. De Hagenaar won het toernooi in Dublin nog nooit.

De halve finales worden vrijdag afgewerkt. Daarin moet Van Gerwen het opnemen tegen de Engelsman Dave Chisnall. Van Barneveld strijdt met wereldkampioen Gary Anderson uit Schotland om een plek in de finale.

Het toernooi in Dublin heeft een prijzenpot van 450.000 euro. Voor de eindwinnaar ligt een geldbedrag van ruim 110.000 euro klaar. Bij het toernooi in Ierland moeten de spelers beginnen en eindigen met een dubbel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.