Van Gerwen wint dartskraker in vol Ahoy

Een volgepakt Ahoy ging donderdagavond uit zijn dak voor darter Michael van Gerwen. De nummer één van de wereld won het prestigeduel met de Engelse dartsheld Phil Taylor met 7-5.

De Vlijmenaar eindigde daarmee als eerste na de vijftien reguliere ronden in de Premier League en begint over een week in Londen als favoriet aan de final four. Taylor, Gary Anderson en Adrian Lewis zijn de andere drie finalisten.

Van Gerwen begon meteen met twee keer de maximale 180 punten, maar miste vijf kansen de leg uit te werpen. Hij herstelde zich snel, maar toch had Taylor in de beginfase de overhand. Van Gerwen kwam los nadat hij een achterstand van 3-4 omzette in een voorsprong van 5-4. Hij wierp 164 punten uit met de laatste pijl in de bullseye.

'Mighty Mike' probeerde het duel uit te gooien met een nine-darter, maar dat kreeg hij net niet voor elkaar.

Raymond van Barneveld sleepte een punt uit zijn optreden in de kolkende Rotterdamse evenementenhal. Hij maakte er 6-6 van tegen Peter Wright. De voormalig wereldkampioen uit Den Haag speelde nergens meer voor; hij kon de final four al niet meer halen. Het uitzinnige publiek in Ahoy gaf hem de motivatie om er toch een spectaculair dartsduel van te maken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.