Van Marwijk heeft groep eindelijk compleet

Voor bondscoach Bert van Marwijk van Australië is de voorbereiding op het WK voetbal een race tegen de klok. Pas dinsdag meldden aanvoerder Mile Jedinak en doelman Danny Vukovic zich in het trainingskamp in het Turkse Antalya. Jedinak miste zaterdag met Aston Villa promotie naar de Premier League, Vukovic had clubverpichtingen bij het Belgische Genk.

Daarbij kampte aanvaller Tomi Juric met een knieblessure, waardoor Van Marwijk de eerder gepasseerde Jamie Maclaren alsnog bij de groep haalde, terwijl middenvelder Aaron Mooy enige tijd ontbrak omdat een verstandskies moest worden getrokken.

,,Ik ben niet nerveus, maar begin liever met een complete groep'', zei Van Marwijk voor tv-zender Optus Sport. ,,Mijn eerste zorg is alle spelers op hetzelfde fysieke niveau te krijgen. Dat is niet eenvoudig want een aantal komt terug van blessures. De tijd werkt in ons nadeel, maar ik wist hoe de situatie was. Ik neem ook niemand iets kwalijk, maar ik ben blij dat we nu eindelijk compleet zijn.'' Van Marwijk, die zijn groep van 27 nog moet terugbrengen tot 23, oefent vrijdag in het Oostenrijkse St. Polten tegen Tsjechië.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.