Van Poppel troeft Groenewegen af in Yorkshire

Danny van Poppel heeft zaterdag zijn eerste zege van het seizoen behaald. De Nederlandse renner uit Team Sky was de snelste in de tweede etappe van de Ronde van Yorkshire. Hij was in de 135 kilometer lange etappe van Otley naar Doncaster een banddikte eerder over de meet dan zijn landgenoot Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo). De Duitser Nikias Arndt finishte als derde in de massaspurt.

Groenewegen, die vrijdag triomfeerde in de eerste etappe, behield de leiderstrui in de korte Britse rittenkoers, die zondag eindigt met een etappe van bijna 200 kilometer van Middlesbrough naar Scarborough. ,,Ik zag de finish niet goed. Ik dacht dat de streep iets verder lag. Daardoor twijfelde ik een seconde en konden de anderen een fietslengte voorsprong op me pakken. Op snelheid was ik vandaag weer de sterkste'', zei Groenewegen.

Van Poppel had zijn eigen lezing. ,,Dylan kwam heel dichtbij in de laatste paar honderd meter, maar ik wist dat ik had gewonnen. Het waren in ieder geval hectische minuten en ik had deze overwinning echt nodig. Door een knieblessure kon ik nog niet veel wedstrijden fietsen; het was pas mijn tiende race of zo. Ik denk dat ik nu terug op niveau ben.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.