Van Rijsselberghe naar tweede plaats op WK

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft zich bij de WK voor de kust van Aarhus opgewerkt naar de tweede plaats in het klassement. De tweevoudig olympisch kampioen schreef dinsdag de vierde race in de RS:X-klasse op zijn naam en kwam daarna als vijfde en achtste over de streep. Van Rijsselberghe moet in het klassement alleen de Poolse zeiler Pawel Tarnowski voor zich dulden.

Tarnowski gaat aan de leiding met 14 punten, Van Rijsselberghe staat op 17. Kiran Badloe raakte wat achterop bij zijn trainingsmaat én concurrent voor deelname aan de Olympische Spelen van Tokio 2020. Badloe eindigde in de drie races die dinsdag werden gevaren respectievelijk als vijfde, derde en veertiende. Die laatste klassering is nu zijn zogeheten schrapresultaat. Badloe staat na zes races op 22 punten.

Bij de vrouwen doet Lilian de Geus ook bovenin mee. De Geus presteert voorlopig zeer constant, met een zesde plek als 'slechtste' resultaat. Met 17 punten staat ze op de tweede plaats, achter Yunxiu Lu uit China (14).

Bouwmeester

De windsurfers begonnen zondag aan hun WK. Maandag konden ze vanwege gebrek aan wind niet het water op, net als onder anderen Marit Bouwmeester in de Laser Radial. De Friezin, titelverdedigster in Aarhus, kon dinsdag ook maar één race varen. Daarin eindigde de olympisch kampioene als veertiende. In het klassement staat Bouwmeester op de achtste plek met 50 punten. De Deense Anne-Marie Rindom leidt met 25, Maxime Jonker is de nummer vijf van het klassement met 42 punten.

In de Finn-klasse staat Nicholas Heiner op plek vijf, Pieter-Jan Postma is negende. Het duo Annemiek Bekkering/Annette Duetz neemt de tweede plaats in bij de 49erFX.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.