Van Rijsselberghe wint medalrace: goud

Dorian van Rijsselberghe mag de Copa Brasil de Vela 2015 mee naar huis nemen. De Texelse windsurfer won zondag op het olympisch water van Rio de Janeiro, waar hij komende zomer zijn titel hoopt te prolongeren, de afsluitende medalrace. Daarmee stelde hij het goud veilig. Bij de huldiging werd Van Rijsselberghe geflankeerd door de Brit Nick Dempsey en de Israëliër Nimrod Mashiah. Zijn trainingsmaatje Kiran Badloe bleef in de eindrangschikking vierde.

Bij de vrouwen schoof Lilian de Geus in de RS:X-klasse nog een plaatsje op, negende, door in de slotwedstrijd met dubbele punten als derde te finishen. De Britse Bryonu Shaw won het testevent bij de plankzeilsters.

Marit Bouwmeester (Laser Radial) kon zich door zevende te worden geen weg banen naar het podium. Uiteindelijk liep ze door een straf van tien punten, zaterdag uitgedeeld, een zilveren medaille mis. Ze werd vierde achter de Belgische Evi van Acker, de Deense Anne-Marie Rindom en Gintare Scheidt uit Litouwen. Bij de Laser-mannen kwamen Rutger van Schaardenburg en Nicholas Heiner op de slotdag niet meer in actie.

Het 470-duo Afrodite Kyranakou/Anneloes van Veen mocht de medalrace wel varen maar bleef negende. Annemiek Bekkering en Anette Duetz waren de beste zeilsters in de 49er FX, maar volgend jaar tijdens de Spelen moeten ze de eer in principe toch aan Nina Keijzer en Claire Blom laten. Dat tweetal ontbrak nu.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.