Van Schaardenburg nadert top tien

Zeiler Rutger van Schaardenburg heeft maandag (lokale tijd) bij de WK in de Laserklasse zijn tot nu toe beste race gevaren. De Europees kampioen van vorig jaar sloot de tiende race af als derde. In de negende race voor de kust van de Mexicaanse plaats Nuevo Vallarta finishte Van Schaardenburg als zesde. Dankzij die resultaten klom hij van de zeventiende naar de twaalfde plaats.

De Nederlander was na afloop tevreden. ,,Verreweg mijn beste dag van het evenement. Het was interessant, met de allerbeste zeilers bij elkaar in een vloot. Ik startte twee keer eigenlijk slecht maar had daarna genoeg vrije wind om mijn eigen races te varen. Ik maakte de goede beslissingen, ging hard en dat resulteerde in twee hele goede races'', aldus Van Schaardenburg.

De Brit Nick Thompson bleef ondanks een mislukte tiende race (18e) koploper. Ook zijn naaste belager Jean-Baptiste Bernaz had een moeilijke dag met de 22e plaats in race 9.

Nicholas Heiner steeg zes plaatsen en staat nu 22e. Heiner finishte twee keer als achtste. De Laserzeilers hebben in Mexico nog vier races voor de boeg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.