Van Vleuten: ik moet er mee leren omgaan

Het zal nog een tijd duren voordat Annemiek van Vleuten over haar teleurstelling van de gemiste gouden medaille bij de Olympische Spelen heen is. ,,Daar zal ik mee moeten leren omgaan. Maar het gaat veel tijd kosten. De eerste twee ochtenden erna kon ik niet stoppen met denken: wat als...?", aldus de wielrenster, die na haar val in de wegwedstrijd in Rio de Janeiro dinsdag het ziekenhuis verliet en donderdag een kijkje nam bij de wedstrijden van de Nederlandse judoka's.

Van Vleuten was zondag op weg naar goud, toen ze zo'n tien kilometer voor de finish hard onderuit ging tijdens een afdaling. Haar landgenote Anna van der Breggen won de race uiteindelijk.

Van de val weet Van Vleuten zich niets te herinneren, zo zei ze. Woensdag keek ze de beelden terug met Marianne Vos. ,,Ik realiseerde me hoeveel impact het moet hebben gehad op mijn moeder en de rest van mijn familie. Het zag er zo slecht uit hoe ik daar lag.''

Op weg naar de finish schrok Van der Breggen zich rot toen ze Van Vleuten op de grond zag liggen. Van der Breggen stuurde een audiobericht naar haar teamgenoot om haar gevoelens te delen. ,,Ik vond dat onwijs lief van haar en dat berichtje ga ik echt bewaren'', aldus Van Vleuten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.