Van de Looi: we gaan vol voor play-offs

De scheidende trainer Erwin van de Looi van FC Groningen zegt nog geen zekerheid te hebben over een nieuwe club voor het komende seizoen. ,,Dat weet niemand, ik ook niet. Ik wacht af en kijk wel wat er voorbij komt. Gewoon nu nog even blijven presteren met FC Groningen'', zei Van de Looi dinsdagavond bij de NOS na de krappe thuiszege op Roda JC (1-0).

Met zes nederlagen op rij leek Van de Looi vorige maand af te stevenen op een somber afscheid in de Euroborg. De uitzege bij ADO Den Haag op 3 april (0-1), afgedwongen met tien man, vormde de aanzet voor een fraaie eindsprint die inmiddels tien punten heeft opgeleverd uit vier duels.

,,We zitten weer in de race om play-offs voor Europees voetbal'', beaamde Van de Looi. ,,Daar gaan we vol voor. De zege met tien man bij ADO was het keerpunt. Die wedstrijd heeft ons een enorme impuls gegeven. We zijn nu nog wel afhankelijk van andere ploegen, dus we moeten zelf de resterende twee duels winnen. Dat is wel zo makkelijk, want dan hoef je ook niet te gaan rekenen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.