Van den Berg vertrekt bij sc Heerenveen

Joey van den Berg vertrekt bij sc Heerenveen. De club biedt de 30-jarige middenvelder geen nieuw contract aan. Van den Berg speelden de afgelopen vier seizoenen voor de Friezen, waar hij in 2004 zijn loopbaan ook begon. In totaal kwam hij tot 99 wedstrijden en acht doelpunten in Friesland.

In zijn eerste periode kwam Van den Berg tot slechts twee duels, waarna hij belandde bij FC Omniworld, de voorloper van Almere City. Via de amateurs van MSC en MVV Alcides uit Meppel en een periode bij Go Ahead Eagles verdiende hij met drie seizoenen PEC Zwolle een contract in Heerenveen.

Naast Van den Berg neemt Heerenveen ook afscheid van Pascal Huser. De 21-jarige aanvaller liep de afgelopen seizoenen twee keer een ernstige knieblessure op. Hij kwam alleen vorig seizoen op huurbasis bij MVV aan spelen toe.

De club praat nog over contractverlenging met Doke Schmidt, Maarten de Fockert, Willem Huizing, Jan Bekkema, Rannick Schoop en Jordy ter Borg. Het contract met Rewan Amin en Joris Voest is met een jaar verlengd tot 2017.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.