Van der Hoorn weg bij FC Den Bosch

Fred van der Hoorn moet weg bij FC Den Bosch. De club meldt dat het hoofd van de scouting slachtoffer wordt van bezuinigingsmaatregelen. ,,In de weg naar structurele gezondmaking van FC Den Bosch moeten we in deze fase van beide kanten de grootste offers brengen'', zegt voorzitter Jan-Hein Schouten van de eerstedivisieclub.

Van der Hoorn is jarenlang aan FC Den Bosch verbonden geweest. De voormalige verdediger voetbalde van 1984 tot 1989 en van 1996 tot 2002 voor de Brabanders, en kwam tot 330 officiële wedstrijden. Vervolgens was de in Den Bosch geboren Van der Hoorn actief in verscheidene functies. Sinds dit seizoen werkte hij als hoofd van de scouting. Van der Hoorn moet zijn taken begin volgend jaar neerleggen. Zijn werkzaamheden worden intern overgenomen door de afdeling voetbalzaken, zo meldt de club.

Schouten: ,,Een beslissing om de samenwerking te beëindigen gaat niet in de koude kleren zitten. Fred zal als kind van de club altijd onderdeel blijven uitmaken van de FC Den Bosch-familie en altijd welkom zijn op de club.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.