Van der Mark crasht twee keer tijdens vrije training WK Superbike Assen

Michael van der Mark (23) is zowel tijdens de eerste als tijdens de tweede vrije training voor het WK Superbike in Assen onderuit gegaan. De Honda-coureur zette vrijdagmiddag op het TT Circuit de negende tijd neer, waarmee hij directe kwalificatie voor de Superpole 2 afdwong.

Vrijdagochtend kende de Rotterdammer al de nodige tegenslag. Hij kwam tijdens de eerste vrije training op een nat TT Circuit ten val. Zijn motor bleek zwaar beschadigd, maar hij kon in de laatste minuten toch weer de baan op. De Honda-coureur sloot de sessie als dertiende af. Tom Sykes, de wereldkampioen WK Superbike van 2013, was de snelste.

Vrijdagmiddag, toen de baan in Assen iets opdroogde, ging het stap voor stap beter voor Van der Mark. De Nederlandse favoriet herwon het vertrouwen en reed de top-10 binnen. Tegen het einde van de training crashte hij wederom, maar hij kon zijn motor zelf terugrijden naar de box. Uiteindelijk noteerde Van der Mark de negende tijd. De Brit Alex Lowes was tijdens de tweede vrije training de snelste.

Van der Mark start zaterdag in de Superpole 2, waarin wordt bepaald vanaf welke positie coureurs tijdens de wedstrijd starten. Morgen om 13.00 uur start de eerste race en zondag, eveneens om 13.00 uur, is de tweede.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.