Van der Poel neemt revanche in Hamme

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zondag revanche genomen voor zijn zeldzame nederlaag van zaterdag in de wereldbeker. In de cross van Hamme, de derde om de DVV-Trofee, won de Nederlander als vanouds. Wereldkampioen Wout van Aert finishte als tweede. De Belg had zaterdag in het Duitse Zeven geprofiteerd van materiaalpech vroeg in de race van Van der Poel. Die werd tweede nadat hij de eerste vier wereldbekercrossen had gewonnen.

De getergde Van der Poel reed, op jacht naar zijn vijftiende zege van het seizoen, al in de eerste ronde weg bij zijn concurrenten. Op jacht naar bonificatieseconden - in het DVV-klassement gaat het om de tijd - maakte hij nog wel een stuurfoutje waardoor hij onderuit ging. Van Aert kon het gat echter niet dichten. Achter hem finishte zijn landgenoot Michael Vanthourenhout als derde, net voor de Nederlander Corné van Kessel.

Lars van der Haar, de winnaar van de eerste cross uit de DVV-reeks, eindigde in Hamme als zevende. Hij staat nog wel tweede in het klassement achter Van der Poel.

Bij de vrouwen ging de zege naar Sanne Cant. De Belgische wereldkampioene, zaterdag al winnaar in Zeven, hield de Amerikaansen Ellen Noble en Katie Compton achter zich. De Nederlandse Maud Kaptheijns moest haar snelle start bekopen. Ze werd zesde en bezet de vierde plaats in het door Cant geleide klassement.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.