Van der Vleuten wint GP Amsterdam

Maikel van der Vleuten heeft op de slotdag van Jumping Amsterdam de Grote Prijs gewonnen. De springruiter uit Someren vormde met de merrie VDL Groep Arera C de snelste foutloze combinatie in de oranje gekleurde barrage. Hij snelde na 37,44 seconden door de finishlijn, waar een beloning van ruim 26.000 euro op hem wachtte.

Van der Vleuten, een vaste waarde in de Nederlandse equipe, dook meer dan een seconde onder de tijd van de verrassende Doron Kuipers (Zinius). Deze had iets eerder Jeroen Dubbeldam (Carusso La Silla) verdrongen van de eerste plaats in het voorlopige klassement. De wereld- en Europees kampioen uit Weerselo eindigde als derde. ,,Mijn vader Eric had al een paar ruiters gezien in de barrage en gaf wat tips. Ik heb me aan het plan gehouden dat ik in mijn hoofd had'', lichtte de winnaar toe.

Liefst zestien deelnemers hadden in het eerste parcours geen problemen met de hindernissen, onder wie negen Nederlanders. De opdrachten in de beslissende omloop, waarvoor Leon Thijssen niet terugkwam, waren lastiger. Zes ruiters bleven opnieuw foutloos, met de Belg Olivier Philippaerts als enige buitenlander.

Het was de tweede GP-zege van Van der Vleuten in de volgepakte RAI. De primeur was in 2007. ,,Jumping Amsterdam is zo'n mooi concours, daar wil je gewoon rijden. Als je dan wint, is extra mooi'', reageerde de Brabander, die even met de gedachte had gespeeld in Zürich (wereldbeker) te starten. Daar stond zondag voor de winnaar een Mercedes klaar, opgehaald door de Zwitser Pius Schwizer, en ging de nummer twee met ruim 40 mille naar huis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.