Vandaag in Rio: Geen medaille voor zwemvrouwen en kan Vos stunten?

De (beach)volleyballers en de turners hielden de Nederlandse eer hoog op de eerste dag van de Spelen. De verwachte medaille voor het estafetteteam op de 4x100m vrije slag kwam er niet. Is het vandaag aan de wielrensters om de kater weg te spoelen?

Bauke Mollema en consorten kwamen tekort. Kiki Bertens verloor. De handbalvrouwen gingen ten onder tegen Fankrijk en de zwemestafetteploeg met onder anderen Marrit Steenbergen en 'Kromo' belandde op een teleurstellende 4e plaats op de 4x100 estafette. Al met al was dit niet een geweldig begin van TeamNL op de eerste dag in Rio.

Gelukkig zorgden de volleybalsters voor een daverend succes door nummer 3 van de wereld, China, verslaan met 3-2. Ook de standvolleyballers deden het goed. Het duo Brouwer/Meeuwsen won hun eerste partij, net als het tweetal Meppelink en Van Iersel. Ook Epke Zonderland, Yuri van Gelder en Bart van Deurloo deden het goed. Ze haalden alledrie een finale op respectievelijk de rekstok, de ringen en de meerkamp.

Beachvolleyballer Alexander Brouwer. FOTO ANP

De grootste kansen voor de eerste medaille liggen vandaag bij de wegwielrenwedstrijd bij de vrouwen. Marianne Vos en Anna van der Breggen behoren bij de kanshebbers op eremetaal. Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten moeten daarbij helpen.

Voor de rest gaat Robin Haase zijn eerste partij tennissen en spelen de hockeyvrouwen om 17.30 uur de eerste wedstrijd tegen Spanje. De hockeymannen spelen op 23.00 uur de tweede partij tegen Ierland. Beachvolleyballers Varenhorst en Nummerdor spelen om 18.00 hun eerste pot en kunnen het volleybalsucces nog meer glans geven.

Bij het zwemmen zijn alle ogen gericht op Sebastiaan Verschuren en Sharon van Rouwendaal. Laatstgenoemde zou in de finale van de 400m vrij een medaille kunnen pakken.

KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE PROGRAMMA VAN 7 AUGUSTUS

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.