Vandaag in Rio: het olympisch vuur brandt

Het olympisch vuur brandt. Met een show vol muziek en dans en de opkomst van de atleten in het imposante Maracanã-stadion zijn de Olympische Spelen van Rio de Janeiro vrijdagnacht officieel geopend. Vanaf zaterdag strijden sporters in tientallen disciplines om de hoogste eer.

De eerste dag van de Olympische Spelen is gelijk een dag waarin Nederland flink in actie komt. Daarbij is het Noorden goed vertegenwoordigd.

Zo gaat Epke Zonderland het gevecht met de zwaartekracht aan in de turnhal. Het is voor de turner de derde keer dat hij aan de Spelen meedoet. Zijn collega Yuri van Gelder komt in actie in de ringen. Voor Van Gelder is dit de eerste keer dat hij zijn kunsten mag laten zien tijdens de Olympische Spelen.

FOTO EPA/JUAN HERRERO

Bij de wielerwedstrijd op de weg voor mannen maakt Bauke Mollema vandaag samen met Tom Dumoulin, Wout Poels en Steven Kruijswijk kans om het goud te pakken.

Het is aan Ranomi Kromowidjodjo en haar ploeg om de medailles voor de 4x 100 meter estafette binnen te slepen. Of dat lukt is nog maar de vraag. Daar waar Mollema en Zonderland de absolute favoriet zijn in hun discipline, is de Nederlandse damesploeg bij het estafette zwemmen de underdog.

Aan het einde van de dag komen de duo's Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen en Madelein Meppelink samen met Marleen van Iersel  in actie bij het beachvolleybal voor mannen en vrouwen.

Zie hier voor het volledige programma van vandaag

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.