Vanmarcke flirt met Etixx-QuickStep

De kans is groot dat Sep Vanmarcke na dit seizoen vertrekt bij LottoNL-Jumbo. De Belgische klassiekerspecialist staat nadrukkelijk in de belangstelling van Etixx-QuickStep. Manager Patrick Lefevere van de Belgische topploeg had onlangs al een persoonlijk gesprek met Vanmarcke, zo onthulde hij op de rustdag in de Tour de France.

,,Zijn managers willen de deal graag afronden'', zei Lefevere tegen Sporza. ,,Maar ik heb nog een beetje tijd nodig.'' De komst van Vanmarcke (27) betekent mogelijk het einde van Tom Boonen bij Etixx-QuickStep. De 35-jarige Belg heeft een aflopend contract bij de ploeg van Lefevere. De ploegbaas uitte openlijk zijn twijfels over een langer verblijf van de veelvoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

,,We willen Tom graag houden, hij is heel populair in Vlaanderen, maar in het buitenland vlakt dat af. Ik hoop dat Tom dat ook beseft'', zei Lefevere. ,,Ik vrees dat ik op een bepaald moment zal moeten kiezen tussen Boonen en Vanmarcke. En ik vrees dat mijn portefeuille dan boven mijn hart zal staan.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.