Vanmarcke ziet af van Etixx-QuickStep

Wielrenner Sep Vanmarcke zal zijn carrière in ieder geval niet vervolgen bij Etixx-QuickStep. De Belgische klassiekerspecialist, die nu nog rijdt voor de Nederlandse formatie LottoNL-Jumbo, onthulde zondag in het tv-programma Vive le Vélo dat hij het aanbod van ploegbaas Patrick Lefevere heeft afgeslagen. ,,Ik kreeg een aanbod voor één jaar en ik wil liever iets voor langere termijn'', zei Vanmarcke.

De Belg rijdt sinds 2013 in Nederlandse dienst. Zijn contract bij LottoNL-Jumbo loopt na dit seizoen af en hoewel de ploegleiding graag wil verlengen, lijkt Vanmarcke op weg naar de uitgang. Het gesprek met Lefevere leidde echter niet tot een transfer naar de Belgische topploeg. Lefevere zei afgelopen week nog te moeten kiezen tussen Vanmarcke en Tom Boonen, waarna die laatste enkele dagen later zijn contract bij Etixx-QuickStep verlengde.

,,Ik heb gewacht tot al mijn opties duidelijk zijn'', zei Vanmarcke zondag. ,,Binnenkort ga ik beslissen.'' De Belg stond al eens op het podium in de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Gent-Wevelgem, maar hij wist nooit een grote klassieker te winnen in Nederlandse dienst.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.