Varenhorst wint Eredivisie Beach Groningen

Christiaan Varenhorst en zijn partner Jasper Bouter wonnen de DELA Eredivisie Beach op de Grote Markt in Groningen. Bij de vrouwen zegevierden routiniers Sophie van Gestel en Marloes Wesselink. 

Varenhorst, die werd geboren in Valthermond en ook in Drenthe opgroeide, en Bouter werden tijdens de World Tour in het Poolse Warschau voortijdig uitgeschakeld, waardoor ze in Groningen mee konden doen. Op de Grote Markt werd de achtste van in totaal tien beachvolley-weekenden gespeeld.

Ze begonnen met een ruime zege in de kwartfinale op Wouter van Gilst en Sven de Koe (2-0), waarna in de halve finale Kjeld Broekema en Erik van der Schaaf eraan moesten geloven (ook 2-0). De finale ging een stuk lastiger. Dirk Boehlé en Steven van de Velde boden forse weerstand. De eerste set ging naar Varenhorst en Bouter, maar na het missen van een matchpoint verloren ze de tweede met 26-24. Daarmee was de energie bij Boehlé en Van de Velde wel op, want de derde en beslissende set werd een eenvoudige prooi voor Varenhorst en Bouter, die hun zinnen hebben gezet op de olympische spelen van Tokio in 2020: 15-9.

Sophie van Gestel en Marloes Wesselink pakten met hun zege bij de vrouwen een wild card voor het Europees Kampioenschap, dat over twee weken in Utrecht van start gaat. In de finale rekenden de twee routiniers af met de jonge talenten Emi van Driel en Raisa Schoon: 21-19 en 21-18.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.