Veel nominaties Sparta in prijzenfestival

De kampioensploeg van Sparta Rotterdam maakt tijdens het jaarlijkse gala van de Gouden Stier in de Jupiler League kans op de nodige individuele prijzen. Clubtopscorer Thomas Verhaar en diens ploeggenoot Paco van Moorsel zijn genomineerd voor de uitverkiezing tot beste speler van de eerste divisie. Ook Leon de Kogel (Go Ahead Eagles), Tarik Tissoudali (Telstar) en Ricardo Kip (Almere City FC) dingen mee naar deze eretitel.

Verhaar maakt ook nog kans om als topscorer van de Jupiler League gekroond te worden. Hij staat nu op 24 treffers, twee doelpunten minder dan de leider in het klassement Ralf Seuntjens (VVV-Venlo). Vrijdag is de laatste speelronde in de reguliere competitie.

Voor de beste trainer zijn Alex Pastoor (Sparta), Robert Molenaar (FC Volendam), Mitchell van der Gaag (FC Eindhoven) en Jack de Gier (Almere City FC) genomineerd.

Beste talent

Voor de onderscheiding van beste talent komen Denzel Dumfries (Sparta), Gyliano van Velzen (FC Volendam), Vito van Crooy (VVV-Venlo) en Jinty Caenepeel (FC Eindhoven) in aanmerking.

Trainers en aanvoerders van de clubs uit de eerste divisie vormen de jury van de Gouden Stieren. In de categorie beste speler mag ook het Nederlandse publiek online een stem uitbrengen.

De achtste editie van het gala vindt 3 mei plaats in het stadion van Almere City FC. AZ-aanvaller Vincent Janssen, de huidige topscorer van de eredivisie, zal de prijs voor de beste speler uitreiken. Ook zijn trainer John van den Brom vervult een rol in het prijzenfestival.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.