Velderman opvolger Jacobs bij FC Twente

FC Twente heeft in Erik Velderman een opvolger gevonden voor Onno Jacobs. De vijftigjarige inwoner van Hengelo gaat per 1 januari aan de slag als algemeen en financieel directeur bij de eredivisieclub. Samen met Jan van Halst (commerciële zaken) vormt Velderman vanaf dan de directie van FC Twente.

,,Ik ben supergemotiveerd en vereerd om bij deze mooie club aan het werk te mogen gaan'', zegt Velderman, bij wie de raad van commissarissen van FC Twente uitkwam met hulp van een gespecialiseerd headhuntersbureau. ,,FC Twente moet op bedrijfsmatig vlak, net als op sportief vlak, terug naar de subtop. 'Gewoon doen' is daarbij essentieel.''

De huidige directeur Jacobs sleepte de landskampioen van 2010 door loodzware tijden, waarin de club ternauwernood ontsnapte aan een faillissement en intrekking van de licentie. Jacobs legt zijn werk eind deze maand neer. De voormalig financieel directeur van Feyenoord kan de drukke en veeleisende baan in Enschede niet langer combineren met zijn privésituatie. Velderman krijgt de opdracht om de weg naar verder herstel voort te zetten. FC Twente verwacht voor het einde van dit jaar promotie te maken naar categorie 2, wat noodzakelijk is om de licentie te mogen houden.

,,Op voetbaltechnisch, commercieel, financieel en operationeel gebied is er de afgelopen periode al veel werk verzet, maar er moet ook nog heel veel gebeuren om de gestelde doelen te bereiken'', schrijft de clubleiding. Velderman werkt momenteel als financieel directeur bij VolkerWessels Telecom, een functie die hij eerder bekleedde bij de NS. De bestuurder, die geen voetbalachtergrond heeft, werkte ook bij Nuon, Arcadis en PricewaterhouseCoopers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.