Vele blessures spelen Hurry-Up parten

JMS Hurry-Up was één helft meer dan gelijkwaardig aan koploper Lions. Maar na rust konden de handballers uit Zwartemeer het niet meer bijbenen. Ze verloren met 26-30.

Coach Martin Vlijm van Hurry-Up zag zijn team lijstaanvoerder Lions uit Sittard 30 minuten lang heel goed partij bieden, maar in de tweede helft raakte de pijp bij de vermoeide Zwartemeerders leger en leger. Met een nederlaag tot gevolg.

Vlijm: ,,We hebben met tien veldspelers een smalle selectie, waardoor blessures lastig zijn op te vangen. Ik had vandaag vijf spelers die niet fit waren. Sjoerd Boonstra moet ik doordat hij vorige week met zijn hoofd tegen de vloer knalde nog een week missen. Mijn keeper Thomas Aagard kon ik wegens een pinkblessure niet opstellen."

'Verre van honderd procent'

,,Anderen speelden wel, maar waren verre van honderd procent. In de rust zaten ze te klagen dat ze pijn hadden. Ik moet mijn spelers een compliment geven dat ze in de eerste helft nog zo goed hebben gespeeld’’, zei Vlijm.

Na de verdiende 17-14 voorsprong voor Hurry-Up bij rust, begon de wedstrijd in de tweede helft te kantelen. Lions dat agressief verdedigde, kreeg meer en meer grip op de Drentse aanval.

De Limburgers trokken het initiatief naar zich toe, kwamen langszij en maakten daarna het verschil in hun voordeel steeds groter. Met name Joris Baart en oud-Hurry-Up-speler Jao Jacob Ramos (beiden negen doelpunten) bleken moeilijk af te stoppen.

De omslag in de wedstrijd had zeker te maken met het grote aantal niet fitte spelers aan de kant van de thuisploeg, die speelde voor ruim 600 toeschouwers in een uitverkochte sporthal De Eendracht. Hurry-Up was te gehavend om voor een beter resultaat te kunnen spelen. De Zwartemeerders staan nu vierde in de Bene-League, waarin Lions leidt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.