Verbij dicht bij Nederlandse titel sprint

Schaatser Kai Verbij heeft zijn leidende positie bij de NK sprint in Heerenveen verstevigd. De 21-jarige rijder van Team beslist.nl belandde zaterdag op de tweede 500 meter op de derde plaats met een tijd van 35,05 seconden. Jan Smeekens eindigde in dezelfde tijd op de tweede plek, na een vergelijking van de tijden in duizendsten van een seconde. De winst ging verrassend naar Daidai Ntab, die een tijd van 35,03 neerzette.

Op de afsluitende 1000 meter, later op zaterdag, verdedigt Verbij een voorsprong van 0,64 seconde op Ronald Mulder. Zijn ploeggenoot reed de zesde tijd op de 500 meter (35,25) en zag daardoor zijn achterstand als nummer twee op Verbij oplopen. Smeekens klom naar de derde plaats in de tussenstand na drie afstanden, op 1,67 seconden van de koploper.

Michel Mulder, die het hele seizoen al worstelt met zijn vorm, eindigde eindelijk weer eens in de bovenste regionen (vierde in 35,14). De aftredende kampioen Hein Otterspeer, die vrijdag op de 1000 meter ten val kwam, reed de vijfde tijd (35,20).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.