Verdediger van Sankt Pauli kan Dick Lukkien wel bekoren

Is Clemens Schoppenhauer de verdediger waar FC Emmen nog naar speurt? De blonde Duitser van 26 jaar maakte woensdagavond zijn opwachting tijdens de met 5-1 gewonnen testcase van de Drenten tegen FC Twente.

De centrale verdediger is afkomstig van de Duitse kultclub Sankt Pauli, die uitkomt in de 2. Bundesliga. Lukkien liet in Vriezenveen, de plaats van handeling van het treffen tussen FC Twente en FC Emmen, al doorschemeren wel gecharmeerd te zijn van de blonde Duitse ex-jeugdinternational.

Lekker op dreef

De Drenten waren op het veld van DOS 1937 lekker op dreef tegen FC Twente. De ruime 5-1 zege was misschien niet helemaal representatief, aangezien de Tukkers een groot deel van de wedstrijd met een B-elftal speelden. Maar ook toen mannen als Wout Brama binnen de lijnen stonden, deed de Emmer promovendus, die zelf sterkhouders als Anco Jansen en Hilal Ben Moussa aan de kant hield, niet onder.

Het tempo lag wel laag, maar dat was niet vreemd onder de tropische omstandigheden. ,,Ik vond wel dat we te weinig rendement hadden’’, toonde Lukkien zich niet helemaal tevreden. ,,We kunnen er gewoon nog vier, vijf extra maken. Daarin moeten we wel verbeteren. Misschien kan iemand als Alexander Bannink niet tien keer diep gaan, maar wel vijf keer. En dat moet dan ook vijf keer vol overtuiging. Nu was het over het geheel genomen net niet wat we kunnen.’’

Messiaanse slalom

Bannink had desalniettemin een behoorlijk aandeel in de ruime zege. Hij maakte de 3-0 met een welgemikt schot in de rechterhoek en bereidde kort na rust de 4-0 op Messi-achtige wijze voor door slalommend de hele Twente-verdediging te kijk te zetten. Met Banninks afsluitende steekpass wist Wouter Marinus wel raad, die in de eerste helft de score ook al had geopend.

De 2-0 kwam van Cas Peters, die een penalty uit het vuur sleepte tegenover de met twee gestrekte benen uitkomende keeper Nick Hengelman. Peters benutte het buitenkansje zelf. De enige tegentreffer die FC Emmen moest incasseren, kwam op het conto van doelman Dennis Telgenkamp, die opzichtig in de fout ging en daarbij een strafschop weggaf.

In de tweede helft mocht de 26-jarige testspeler Schoppenhauer, opgeleid door Werder Bremen, laten zien wat hij kan. ,,Hij had een paar jaar geleden een mooie tijd bij Würzburger Kickers, waarmee hij van de vierde naar de tweede liga promoveerde’’, vertelde Lukkien. ,,Daarna kocht Sankt Pauli hem, waar hij na een goed eerste seizoen afgelopen jaar de concurrentie verloor van niet de minste verdedigers. Op mij maakt hij een prima indruk. Rustig aan de bal, ingrijpen op het juiste moment en hij is een goeie vent.’’ Schoppenhauer heeft nog wel een contract voor een jaar bij Sankt Pauli.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.