Verleden telt even niet voor Stevens

Huub Stevens keert vrijdagavond even terug bij de club waar hij geldt als beste trainer van de afgelopen eeuw. De liefde tussen Schalke 04 en de Limburger staat dan echter voor 90 minuten op een laag pitje. Stevens heeft de punten hard nodig met Hoffenheim en wil daarom niets liever dan winnen in Gelsenkirchen. ,,Natuurlijk betekent Schalke heel veel voor mij. Maar het verleden is nu niet belangrijk, het heden wel. Ik ben nu trainer van Hoffenheim en wil hier succesvol zijn'', zei Stevens donderdag.

De Limburger leidde Schalke 04 in 1997 naar winst van de UEFA Cup en won met de 'Königsblauen' ook twee keer de Duitse beker. ,,Schalke is een deel van mijn leven geworden, ik heb een bijzondere band met deze club. Ik beschouw Schalke als 'mijn' club.'' Die sentimenten tellen echter niet als hij terugkeert in Gelsenkirchen, dit keer als trainer van de tegenstander.

Hoffenheim staat onderin de Bundesliga en heeft de punten hard nodig. ,,Het wordt zwaar, maar we willen resultaat halen'', aldus Stevens.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.