Vermeulen prolongeert wielertitel

Annen Jeff Vermeulen uit Exloo is vor het tweede jaar op rij districtskampioen wielrennen bij de elite geworden.

De renner van Jo Piels was in de sprint te sterk voor zijn elf medevluchters. Ploegmaat Elmar Reinders uit Emmen legde beslag op de tweede plaats; Rick Ottema (Muntendam) werd derde.

Hoewel de koers in Annen al vrij snel strak in de plooi kwam, was het schouwspel niet onaardig. Dat kwam met name door de kwaliteit van de kopgroep, die met de drie genoemden en daarbij Hartthijs de Vries (Rabo) en Stefan Poutsma de top van het vaderlandse amateurwielrennen herbergde.

Het hoge tempo eiste zijn slachtoffers; Lars Horring, Marco Hoekstra en Floran Bathoorn konden het tempo niet volgend, terwijl Justin Timmermans lek reed. Dat maakte de weg vrij voor De Vries, die als enig overgebleven belofte (-23 jaar) die titel mocht meenemen naar Kollum.

Voorin speelde Piels vooral een zeker spel: Poutsma, Reinders en Vermeulen wilden alleen solo wegrijden. Toen dat niet lukte, werd het een sprint waarin Vermeulen geen kind had aan de concurrentie.

Een eervolle vermelding was er voor Johan Knol, Martijn Knol en Robert Bovenhuis, die in de slotronde nog aansluiting wisten te vinden bij de negen overgebleven koplopers. Het contingent schaatsers kwam daarmee trouwens op vier, aangezien Pim Cazemier en Ronald Kruijer al van voren zaten.

Eerder op de dag greep Melissa Steenwold (Drachten) de titel bij de vrouwen. Janneke Ensing uit Gieten werd derde.

Bij de junioren bleef de titel in Drenthe; Danilo Wattez (Elim) bleef de kopgroep net voor en pakte goud.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.