Verrassing: Nicklas Pedersen dicht bij transfer naar FC Emmen

FC Emmen staat op het punt de vacature in de spitspositie in te vullen met een verrassende naam. Ex-FC Groningen-speler Nicklas Pedersen is onderweg naar De Oude Meerdijk.

Dat melden diverse Belgische media, waaronder de Gazet van Antwerpen. Pedersen stond afgelopen seizoen onder contract bij KV Mechelen. Hij moet nog medisch gekeurd worden. Er ligt een contract voor twee seizoenen voor de Deen klaar bij de Drentse eredivisiepromovendus.

Geen gelukkig huwelijk

Pedersen tekende in januari 2009 een contract voor 4,5 seizoenen bij FC Groningen. Hij speelde 68 wedstrijden in het groenwit, waarin hij 11 doelpunten maakte. Het was bepaald geen gelukkig huwelijk tussen de Scandinavische aanvaller en FC Groningen. Zo was Pedersen langdurig geblesseerd, eerst aan zijn knie, daarna aan zijn heup.

Uitspraken in de krant

Ook kwam de inmiddels 30-jarige Pedersen in opspraak door uitspraken in deze krant. In een interview zei de Deen onder meer dat hij expres slecht trainde, omdat hij toch niet opgesteld zou worden. Ook had hij openlijk een woordenwisseling met FC Groningen-directeur Hans Nijland na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2011-2012 tegen NAC Breda. Nijland verweet Pedersen gebrek aan inzet. Kort daarop werd bekend dat de spits kon vertrekken. In Deense media gaf hij nadien te kennen dat hij een jaar eerder al weg had gewild.

Meer geluk

In België had Pedersen vervolgens meer geluk. In zijn eerste seizoen bij KV Mechelen scoorde hij regelmatig en groeide hij zelfs uit tot publiekslieveling. Hij dwong een transfer af naar AA Gent. Later belandde hij bij Oostende, maar Pedersen kreeg het nergens meer zo op zijn heupen als tijdens zijn seizoen in Mechelen. Afgelopen seizoen kende hij ook daar weinig succes meer, nadat KV Mechelen hem terughaalde. In 25 duels wist hij nog maar een handjevol doelpunten te maken. Mechelen degradeerde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.