Verstappen 5e in Hongarije, Hamilton wint

Max Verstappen heeft zondag niet het podium gehaald in de Grote Prijs van Hongarije. De achttienjarige Limburger finishte in zijn Red Bull als vijfde op de Hungaroring. Hij vocht in de slotfase van de race een verbeten duel uit met de Fin Kimi Räikkönen van Ferrari, die er ondanks verwoede pogingen niet in slaagde de Nederlander in te halen.

Lewis Hamilton won de race op het korte en bochtige circuit. Het was al de derde zege op rij voor de regerend wereldkampioen van Mercedes, die met zijn overwinning ook de leiding in het kampioenschap van de Formule 1 overnam van teamgenoot Nico Rosberg. De Duitser van Mercedes finishte als tweede. Het verschil in de WK-stand bedraagt 6 punten (192 om 186).

Rosberg startte van poleposition, maar raakte al voor de eerste bocht zijn koppositie kwijt aan Hamilton, die binnendoor kwam. De titelhouder nam vervolgens afstand van zijn rivaal en wist tot aan de finish Rosberg voor te blijven, ook al kwam de Duitser enkele keren dicht in de buurt.

Ricciardo

Daniel Ricciardo presteerde dit keer beter dan Verstappen. De Australische teamgenoot van de Nederlander bij Red Bull begon als derde aan de race en eindigde ook op die plaats. Hij zag in de slotronden de Duitser Sebastian Vettel naderbij komen, maar wist de kopman van Ferrari van zich af te houden.

Verstappen wist vanaf de vierde startplek geen posities op te schuiven. De Limburger hing in die beginfase aan de staart van zijn teamgenoot Ricciardo, maar had niet de snelheid hem in te halen. ,,Ik rij als een omaatje'', klaagde Verstappen door de teamradio.

Bandenwissel

Na zijn eerste pitstop viel hij terug naar de zesde plaats, achter de Ferrari's van Vettel en Räikkönen. De Fin hield hem in die fase op, waardoor Verstappen veel tijd verloor. Na zijn tweede bandenwissel keerde hij tussen de Ferrari's terug op de baan. Een enerverend gevecht met Räikkönen ontvouwde zich, waarbij de Nederlander tot twee keer toe een aanval van de Finse oud-wereldkampioen afsloeg.

De vijfde plaats betekende dat de Nederlander, die dit jaar in Spanje historie schreef door als jongste coureur ooit een formule 1-race te winnen, op de zesde plaats blijft in het kampioenschap met 100 punten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.