Verstappen berust in mechanische pech

Max Verstappen leek zondag op een fraaie eindklassering af te stevenen in de Grand Prix van Rusland, maar de motor van zijn Toro Rosso gaf na 34 van de 53 af te leggen ronden op het circuit van Sotsji plotsklaps de geest. De Limburger berustte in zijn eerste uitvalbeurt van het seizoen. ,,Het is een mechanische sport, dus dit soort dingen kunnen gebeuren", zei hij op de website Verstappen.nl.

Uiteraard was de Nederlandse coureur in de Formule 1 teleurgesteld. ,,Totdat de motorproblemen optraden, had ik een goede race. Ik volgde de mannen voor me en ik had vijfde of zesde kunnen worden, want van achteren was er geen druk. Ik had dus volledige controle over mijn positie. In dat opzicht was het een zeer eenzame race. Later zagen we dat de coureurs voor ons nog problemen kregen met de banden, dus wie weet had er nog wel meer in gezeten, want bij mij was er niets aan de hand. En toen hield de motor ermee op."

Vreemd genoeg was er voor de start al even schrik bij Verstappen. De Nederlander signaleerde tijdens het oprijden naar zijn startplek een probleem met de motor; die reageerde niet toen hij het gaspedaal induwde. Hij meldde het probleem via de boordradio, maar er bleek op dat moment niets aan de hand.

De achttienjarige Nederlander begon vervolgens aan een sterke race, waarin hij vlekkeloos zijn rondjes reed. Vanaf de negende startplek rukte hij op naar de zesde plaats. Hij lag zelfs even in tweede positie vlak voor zijn eerste bandenwissel. Die zesde plek veroverde hij na zijn pitstop al snel terug. Tot ronde 34, toen uit de motor ineens wat rook opsteeg. ,,Er is iets niet goed met de motor'', riep hij uit. Kort daarna stapte hij uit zijn bolide.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.