Verstappen: het was een speciaal jaar

Max Verstappen heeft zijn tweede jaar in de Formule 1 afgesloten met de vierde plaats in de Grand Prix van Abu Dhabi. De negentienjarige Limburger van Red Bull was tevreden. ,,Ik lag laatste na de eerste bocht en om dan je weg naar voren te vechten en één pitstop over te slaan, dan denk ik dat dit het beste was dat ik kon doen'', zei hij op Verstappen.nl.

De Nederlander lag vier ronden voor het einde nog derde, maar Sebastian Vettel van Ferrari passeerde hem nog, waardoor het podium net buiten bereik bleef. Niettemin keek Verstappen met een goed gevoel terug op het seizoen, waarin hij één keer won, vier keer als tweede finishte en twee keer als derde. ,,Het was een speciaal jaar, daar ben ik erg gelukkig mee.''

Verstappen toonde ook in Abu Dhabi weer zijn klasse, nadat hij vlak na de start een touché had met de Force India van Nico Hülkenberg en van de zesde naar de laatste plaats terugviel. In vijf ronden tijd rukte hij op naar de tiende plaats en had hij meer dan tien concurrenten ingehaald. Weer vijf ronden verder lag hij zelfs al tweede.

Bandenwissel

De Limburger gokte erop met één bandenwissel de tijd te compenseren die hij verloor door zijn malheur in de eerste ronde. Lang ging dat goed. ,,Het is vrij normaal dat coureurs die twee stops maken, betere banden hebben en daardoor beter kunnen aanvallen. Dat was ook met Vettel het geval. Ik denk dat het een goede race was'', besloot Verstappen.

Doordat Vettel voor hem finishte, bereikte de Nederlander niet de beoogde vierde positie in de eindstand van het WK. Hij eindigde als vijfde, acht punten minder dan Vettel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.