Verstappen: maximale eruit gehaald

Max Verstappen moest zondag tijdens de Grand Prix van Europa vooral zoeken naar de juiste banden. ,,Op de super zachte en de zachte banden ging het niet zo lekker, maar op de medium banden vloog ik over de baan'', vertelde de Formule 1-coureur van Red Bull na zijn achtste plaats in de race die voor het eerst werd verreden op het stratencircuit van Bakoe in Azerbeidzjan.

Het moeizame begin leidde tot twee pitstops kort achter elkaar, de eerste al na zes ronden. ,,Al na twee ronden merkte ik dat mijn banden begonnen te slijten, dus ik moest een vroege pitstop maken, want ik was twee à drie seconden te langzaam'', zei hij op Verstappen.nl.

Het laatste deel van de race verliep echter uitstekend. Hij haalde Felipe Massa en Nico Hülkenberg nog in en rukte zodoende op van plek tien naar acht. ,,Op het einde liep ik ook nog enorm in op Daniel Ricciardo. Qua snelheid moet je jezelf toch vergelijken met je teamgenoot en dat zat vandaag wel goed. De achtste plaats is een mooi resultaat. Ik heb er het maximale uitgehaald.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.