Verstappen noemt straf 'belachelijk'

Max Verstappen was zondag duidelijk bij de Grote Prijs van Mexico, waar hij na de finish door een tijdstraf van vijf seconden werd teruggezet van de derde naar de vijfde plaats. ,,Belachelijk'', noemde hij het besluit van de wedstrijdleiding bij Ziggo Sport.

Verstappen verremde zich in de slotfase van de race, toen Sebastian Vettel van Ferrari hem wilde inhalen. De Limburger moest de baan af, maar via afsnijden over het gras kwam hij toch weer voor de Duitser te rijden. De woedende Vettel eiste dat Verstappen zijn derde plek afstond aan hem, maar de Nederlander van Red Bull weigerde. ,,Ik deed het goed, want ik hinderde hem niet. Wat hij daarna deed bij Daniel Ricciardo, was gewoon dom. Hij week wel van zijn lijn.''

Verstappen refereerde ook aan de hectiek vlak na de start, toen hij vanaf de derde plek meteen de aanval opende op de Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg. ,,Hamilton ging in bocht één buiten de baan en kreeg daardoor veel voordeel. Rosberg ging ook van de baan toen we elkaar raakten en ook hij had daar voordeel van. Als ze daar geen straf voor geven, geef mij er dan ook geen. Het is ongelooflijk dat ik hiervoor word bestraft'', liet hij weten aan Verstappen.nl.

Lelijke woorden

Teamgenoot Daniel Ricciardio viel hem bij. ,,Vettel deed bij mij precies datgene waar iedereen over klaagde bij Max de laatste tijd, en dat is remmen en dan van je lijn afwijken. Ik kon geen kant op en vind dat Vettel de derde plek niet verdiende'', zei de Australiër, die wilde inhalen toen Vettel er niet in was geslaagd Verstappen voorbij te gaan.

De Duitser was woedend tijdens de race en liet zijn frustraties de vrije loop. ,,Er kwamen veel lelijke woorden uit mijn mond, maar dat was de adrenaline. Ik was zeer teleurgesteld dat Verstappen niet opzij ging'', zei Vettel.

Verstappen was verder zeer te spreken over zijn race, ook al eindigde die in mineur met het kwijtraken van zijn zevende podiumfinish van dit seizoen. Hij reed 58 ronden op dezelfde banden. ,,De race verliep super. Zeker om de banden zo lang mee te laten gaan. Het was moeilijk tegen het einde, maar ik had gewoon die derde plek.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.