Verstappen: rustig blijven en gewoon inhalen

Halverwege de Grand Prix van China bivakkeerde Max Verstappen nog altijd in de achterhoede, maar de jonge Nederlandse formule 1-coureur raakte niet in paniek en begon aan een inhaalrace die eindigde op de achtste plaats. ,,Ik ben heel tevreden, want ik heb wel even gedacht dat het niets meer zou worden. Maar ik ben rustig gebleven en één voor één coureurs gaan inhalen. Daarmee ben ik toch weer in de punten gekomen'', zei de achttienjarge Limburger na de race op Ziggo Sport.

De coureur van Toro Rosso gaf toe dat hij slecht begon aan de race op het circuit van Shanghai. ,,Ik had de auto nog in een verkeerde motorstand staan. Dat was een foutje. Met iets meer geluk bij de pitstops had er wel een zesde plek ingezeten. En als de race nog één ronde langer was geweest, had ik Lewis Hamilton ook te grazen genomen'', sprak hij vechtlustig.

Het inhalen ging hem gemakkelijk af. Hij passeerde in de slotfase van de race onder anderen zijn teamgenoot Carlos Sainz en Valtteri Bottas van Williams. ,,Sainz liet me voorbijgaan, ik was op dat moment ook sneller. En Bottas inhalen gaf een kick, vooral omdat ik voor hem de Mercedes van Hamilton zag rijden.''

Verstappen benadrukte dat rustig blijven belangrijk was. ,,Niet gefrustreerd raken. Dat heb ik geleerd in Melbourne'', verwees hij naar zijn eerste race van dit jaar, waarin hij woedend uitviel naar de teamleiding, die hem niet goed had geholpen. ,,Nu ben gewoon één voor één gaan inhalen.'' De jonge Nederlander verdiende 4 WK-punten met zijn achtste plaats. In het kampioenschap staat hij negende met 13 punten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.