Verstappen valt uit met motorprobleem

Max Verstappen heeft zondag in de Grote Prijs van Rusland het einde niet gehaald. De Limburgse Formule 1-coureur viel na 34 van de 53 te rijden ronden op het circuit van Sotsji uit met een motorisch probleem. De Nederlander van Toro Rosso lag op dat moment op de zesde plek in de race. Het is zijn eerste uitvalbeurt van dit jaar.

Uit de motor kwam ineens wat rook opstijgen. ,,Er is iets niet goed met de motor'', riep de achttienjarige Verstappen via de boordradio. Kort daarna stapte hij uit zijn bolide.

Het euvel aan de motor leek uit de lucht te komen vallen, want Verstappen reed vlekkeloos zijn rondjes en was bezig aan een uitstekend optreden. Vanaf de negende startplek was hij opgerukt naar de zesde plaats. Hij lag zelfs even in tweede positie vlak voor zijn eerste bandenwissel. Die zesde plek veroverde hij na zijn pitstop al snel terug.

Gek genoeg was er voor de start al wel even schrik bij Verstappen. De Nederlander signaleerde tijdens het oprijden naar de start een probleem met de motor; die reageerde niet toen hij het gaspedaal induwde. Hij meldde het probleem via de boordradio, maar er bleek op dat moment niets aan de hand.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.