Verstappen verpersoonlijkt terugkeer Red Bull

Met de dubbele aanwezigheid van Red Bull-coureurs op het podium in de Grand Prix van Duitsland lijkt Max Verstappen de renstal de laatste impuls te geven op weg terug naar de wereldtop.

De tweede en derde plaats van Daniel Ricciardo en Verstappen op de Hockenheimring zijn het bewijs dat Red Bull de belangrijkste uitdager is van Mercedes in de strijd om de hegemonie in de Formule 1.

Hoe zeer de twee Red Bull-coureurs samenwerken op weg naar de top, blijkt wel uit het feit dat Verstappen zijn tweede positie in de race opgaf om zijn snellere teamgenoot moeiteloos te laten passeren. ,,Ik liet hem voorbij gaan, omdat we als team graag een dubbel podium wilden behalen'', zei de achttienjarige coureur op het ereschavot van de Hockenheimring, waar hij werd toegejuicht door ettelijke duizenden fans uit Nederland. ,,Dit is er een voor het team.''

Zij zagen opnieuw een briljante race van hun landgenoot, die koel en berekend op de derde plaats afstevende. Zelfs een incident met Nico Rosberg in de 30e ronde kon de jonge Nederlander niet van zijn stuk brengen. Rosberg trachtte de erkend inhaalkampioen Verstappen bij een inhaalactie in de Spitzkehre te slim af te zijn door uiterst laat de rechterbocht in te sturen. Verstappen stuurde met vier wielen buiten de baan om een botsing te voorkomen. Rosberg kreeg een tijdstraf van vijf seconden.

,,Hij deed dat best wel agressief'', zei Verstappen tegen Ziggo Sport. ,,Niet netjes, want je komt daarna in een rotsituatie.''

Desondanks was hij zeer tevreden over zijn bolide. De RB12 is halverwege het seizoen de Ferrari's ogenschijnlijk voorbij gestreefd en zit de Mercedessen dicht op de achtervleugels.

In het constructeursklassement streefde Red Bull de Italiaanse renstal qua punten voorbij, 256 om 242. Max Verstappen zit dankzij zijn vierde F1-podium met 115 WK-punten de nummer 5 in het WK-tussenklassement, Ferrari's Sebastian Vettel (120), op zijn huid.

De wederopstanding van Red Bull is spectaculair. Vorig jaar was de Oostenrijkse renstal, in het bezit van vier wereldtitels, ondanks al het geld uit de frisdrankenindustrie teruggezakt naar de vierde positie in de pikorde. Sinds Verstappen de plaats innam van de Rus Daniil Kvyat heeft de wederopstanding van Red Bull ook een gezicht gekregen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.