Verstappen vindt steun bij Alonso

Max Verstappen heeft niets verkeerds gedaan tijdens de Grote Prijs van België. Zijn veelbesproken verdedigende tactiek om te voorkomen dat de Fin Kimi Räikkönen de Nederlander in zijn Red Bull kon passeren, was volgens de regels. Die steun voor Verstappen komt van Fernando Alonso.

De tweevoudig wereldkampioen legt het uit op de website van Autosport. ,,De regels zijn duidelijk. Je mag op een recht stuk van je lijn afwijken als de coureur die achter je rijdt, er nog niet naast zit. Dat was het geval bij Kimi'', aldus de Spanjaard van McLaren. ,,Max beoordeelde misschien niet goed waar Kimi zat, maar Kimi zat er nog wel achter'', aldus Alonso.

Räikkönen reageerde afgelopen zondag furieus op de manoeuvre van Verstappen. Volgen de Fin van Ferrari moest hij vol op de rem om een zware crash te vermijden. Topman Niki Lauda van Mercedes noemde de jonge Limburger zelfs rijp voor de psychiater.

Alonso beziet de zaken echter nuchter. Hij wijst op artikel 27.7 van het wedstrijdreglement, waarin staat dat een coureur op een recht stuk zijn positie mag verdedigen over de hele breedte van de baan, mits de voorvleugel van de auto die wil passeren zich nog niet op dezelfde hoogte bevindt als het achterwiel van de auto die er voor rijdt. ,,Deze regel is duidelijk. Max gaat wat mij betreft vrijuit.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.