'Vertrouwen FC Barcelona niet aangetast'

De thuisnederlaag in de Clásico tegen Real Madrid (1-2) heeft het vertrouwen van FC Barcelona niet aangetast. Trainer Luis Enrique en verdediger Gerard Piqué hebben dat maandag benadrukt op een persconferentie over de ontmoeting met Atlético Madrid in de kwartfinale van de Champions League.

,,We hebben praktisch alles gewonnen. Het verlies tegen Real Madrid verandert niets. We moeten zelfvertrouwen hebben. Ik heb vertrouwen en ook het publiek heeft vertrouwen. We zijn niet bang. We zullen alles doen om de finale te halen. Niemand is meer overtuigd dan wij'', zei Piqué.

,,We waren bijna vergeten wat het was om te verliezen, maar in de competitie zijn we het beste team tot dusver. Ik heb blind vertrouwen in mijn spelers dat we titels blijven winnen. Atlético Madrid is een heel gevaarlijk topteam en je kunt geen gemakkelijke wedstrijd verwachten in deze fase maar al mijn spelers zijn in perfecte conditie. Ik ben optimistisch'', reageerde trainer Enrique op vragen.

Diego Godin

Atlético Madrid heeft maandag bevestigd dat verdediger Diego Godin na een blessure weer beschikbaar is. De Uruguayaanse vedette is maandag met de ploeg op het vliegtuig naar Barcelona gestapt.

Atlético bereikte de kwartfinale door PSV te verslaan na strafschoppen. Barcelona schakelde Arsenal uit. FC Barcelona speelt dinsdagavond eerst thuis in Camp Nou. De return staat gepland op 13 april.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.