VfL Wolfsburg en RB Leipzig spelen gelijk: 2-2

VfL Wolfsburg en RB Leipzig spelen gelijk: 2-2 ANP

VfL Wolfsburg heeft zaterdag verzuimd het gat met de top vier in de Bundesliga te verkleinen. Tegen RB Leipzig, de nummer 2 op de ranglijst, werd het 2-2. De eerste treffer van de thuisclub werd gemaakt door Wout Weghorst. Het was het elfde doelpunt van de Nederlandse spits dit seizoen.

Met zijn rake kopbal in de 23e minuut maakte Weghorst een vroeg opgelopen achterstand ongedaan. De Fransman Nordi Mukiele had Leipzig op aangeven van Emil Forsberg al in de vierde minuut op voorsprong gezet.

Yannick Gerhardt, die de voorzet gaf waaruit Weghorst scoorde, was ook verantwoordelijk voor de assist bij het tweede doelpunt van de thuisclub, in de 35e minuut gemaakt door Renato Steffen. Willi Orban profiteerde in de 54e minuut van een misverstand tussen verdedigers van Wolfsburg en doelman Koen Casteels. De Hongaar tikte van dichtbij binnen.

Justin Kluivert viel bij Leipzig in de 78e minuut nog in en kreeg in blessuretijd nog de kans op de winnende treffer. De oud-Ajacied raakte de bal echter niet goed.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport