Vierde titel op rij voor Kjeld Nuis op 1000 meter

Schaatser Kjeld Nuis uit Emmen heeft dinsdag bij de NK afstanden ook de 1000 meter op zijn naam geschreven. De titelverdediger zegevierde met een tijd van 1.08,24, net boven het baanrecord van de Russische topsprinter Pavel Koelizjnikov (1.08,16). De blikvanger van Team LottoNL-Jumbo veroverde zijn vierde Nederlandse titel op rij op deze afstand. Hij was op dit onderdeel al zeker van een ticket voor de WK afstanden half februari in Rusland. Nuis won maandag in Thialf ook al goud op de 1500 meter.

Kai Verbij pakte dinsdag zilver met een tijd van 1.08,57. Het brons was voor Stefan Groothuis, de olympisch kampioen op deze afstand. Hij finishte in een tijd van 1.09,05. Beiden verdienden met hun medaille een ticket voor de WK afstanden half februari in Rusland op de 1000 meter. Zowel Verbij (kampioen op de 500 meter) als Groothuis (derde op de 1500 meter) pakte op de slotdag van de NK zijn tweede startbewijs voor de WK.

Hein Otterspeer redde het opnieuw niet. De Nederlandse kampioen op de sprintvierkamp reed dinsdag de vijfde tijd (1.09,43). Daarmee wist hij zich ook op de 1000 meter niet te plaatsen voor de wereldtitelstrijd in Kolomna. Eerder kon hij zich in Thialf op de 500 meter (vijfde) evenmin kwalificeren. ,,De teleurstelling is heel groot'', gaf de nummer twee van het WK sprint vorig seizoen in Astana ronduit.

Lees meer over Emmenaar Kjeld Nuis:

 

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.