Vierschansentournee met haperingen van start

Even dreigde stroomuitval voor problemen te zorgen, maar de prestigieuze Vierschansentournee is maandag toch begonnen in Oberstdorf. De Duitse stad lag in de middaguren een tijdje volledig plat toen de stroom uitviel. Het koelsysteem van de schans stopte ook, wat vanwege de zachte temperaturen in Oberstdorf direct tot paniek leidde bij de organisatie. Een noodaggregaat bracht echter redding.

Na ruim een uur was de stroomstoring in Oberstdorf verholpen en konden alle elektrische apparaten weer in werking worden gesteld, waaronder het koelsysteem en de lift die de skispringers omhoog brengt. Toen ook de grote lichtmasten rond de schans weer aanfloepten, kon de kwalificatie voor de openingswedstrijd van de Vierschansentournee beginnen. De Sloveen Peter Prevc kwalificeerde zich als eerste met een puntentotaal van 159,2. De Noor Johann André Forfang noteerde met 139 meter de verste sprong.

Net als in een groot deel van Europa is het weer ook in Oberstdorf bijzonder mild voor de tijd van het jaar. De temperatuur ligt een paar graden boven het vriespunt. De organisatie van de Vierschansentournee stuurde via Twitter een foto de wereld in van bovenaf de schans, waarop een groen en zonnig Oberstdorf te zien is.

Vorig jaar werd de start van de beroemde wedstrijdenreeks op vier beroemde schansen geteisterd door noodweer. Vanwege de harde wind in Oberstdorf moest de eerste wedstrijd toen een dag worden verplaatst.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.