Vijf WK-punten motorcoureur Bendsneyder

De Nederlandse motorcoureur Bo Bendsneyder heeft zondag bij de Grote Prijs van Catalonië zijn beste prestatie tot dusver geleverd in de WK wegrace. De Rotterdamse tiener eindigde in de Moto3-klasse op het circuit van Barcelona op de elfde plaats. Daarmee verdiende de KTM-rijder vijf WK-punten in de zevende Grand Prix van het seizoen. Tijdens zijn debuut in maart in Doha pakte Bendsneyder met de veertiende plek meteen zijn eerste WK-punten (twee).

De Spanjaard Jorge Navarro won voor eigen publiek de race, met een minieme voorsprong op de Zuid-Afrikaan Brad Binder. De Italiaan Enea Bastianini eindigde op de derde plaats. In het WK-klassement leidt Binder met 147 punten, gevolgd door Navarro met 103. Bendsneyder neemt met zeven punten de 23e plaats in het klassement in.

De Grand Prix begon met een minuut stilte, gevolgd door applaus, voor de vrijdag omgekomen Luis Salom (24). De Spaanse motorcoureur crashte tijdens de vrije training in de Moto2. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

In de klasse van Salom ging zondag Johann Zarco uit Frankrijk als eerste coureur over de finishlijn. Het was de derde seizoenszege voor de Kalex-rijder. De Spanjaard Alex Rins eindigde als tweede en nam in het WK-klassement de leiding over. Beiden hielden tijdens het uitrijden even stil op de plek waar Salom verongelukte. De organisatie van de GP had het parcours van het circuit voor de wedstrijden vanwege de dodelijke crash van de Spanjaard aangepast, ook om de hoge snelheden van de motoren terug te brengen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.