Vitesse geeft zege uit handen

In de strijd om een plaats in de play-offs voor Europees voetbal heeft Vitesse zaterdagavond opnieuw punten verloren. Het elftal van de bekritiseerde trainer Rob Maas speelde gelijk tegen Heracles Almelo (1-1).

Met slechts twee overwinningen in de laatste acht competitieduels dreigt Vitesse een plaats in de play-offs voor Europees voetbal te verspelen. Het verschil met Heracles blijft vier punten en een eindklassering bij de beste zeven in de eredivisie komt steeds meer in gevaar.

Het gelijke spel was ook weer een tegenvaller voor trainer Maas, die de afgelopen weken al veel ontevreden supporters met witte zakdoekjes zag zwaaien. De fans van Vitesse snappen niet waarom hun ploeg na het vertrek van coach Peter Bosz in de winterstop zo veel slechter is gaan presteren. Ze bleven hun trainer en ploeg tegen Heracles wel steunen. Toch hield het spel van de club uit Arnhem hield vooral in de eerste helft niet over.

Op weg naar tweede treffer

Vitesse ging pas goed voetballen nadat Milot Rashica de score in de openingsfase van de tweede helft had geopend. De aanvaller kreeg hulp uit onverwachte hoek. Hij had nooit kunnen scoren als Mark-Jan Fledderus niet hopeloos over de bal had getrapt. De aanvoerder van Heracles toonde zich schuldbewust na zijn fout. Hij was boos op zichzelf en sloeg met zijn hand een paar keer tegen de grasmat.

Wout Weghorst zal zich ook niet lekker bij de openingstreffer hebben gevoeld. De spits verzuimde even voor Rashica te scoren voor Heracles. Hij schoot rakelings naast. Weghorst verzuimde voor rust Heracles ook al op voorsprong te zetten. Ook Ramon Zomer mocht zich in de eerste helft aanrekenen dat hij Heracles niet beloonde voor een veldoverwicht. Hij trapte de bal in kansrijke positie over.

Vitesse leek in de tweede helft op weg naar een tweede treffer totdat Sheran Yeini de bal in zijn eigen strafschopgebied met een arm beroerde. Weghorst maakte vanaf elf meter geen fout en bezorgde Vitesse zo een nieuwe teleurstelling.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.