Vitesse vergroot sportieve zorgen FC Twente

Vitesse heeft de eerste helft van het seizoen afgesloten met een overtuigende overwinning op het zieltogende FC Twente: 5-1. Alhoewel FC Twente met de beste bedoelingen naar Arnhem was gekomen, was van een echte wedstrijd nauwelijks sprake. Daarvoor was Vitesse op alle fronten te sterk.

Het zowel sportief als financieel zwalkende FC Twente begon nog wel goed aan de wedstrijd. Een vrije trap van Hakim Ziyech ging net over. Na 10 minuten keek de ploeg van trainer René Hake echter al tegen een achterstand aan. Valeri Qazaishvili kopte de bal achter doelman Joël Drommel, de ronduit zwakke vervanger van de geschorste Nick Marsman. Nog geen 10 minuten later leek het duel in Gelredome al min of meer te zijn beslist. Milot Rashica schoot van afstand raak: 2-0

Onoverbrugbare achterstand

FC Twente probeerde daarna wel van alles om de aansluitingstreffer te bewerkstelligen, maar eerst Michael Olaitan en daarna Felipe Gutiérrez verzuimden die, na gevaarlijke situaties voor het doel van Vitesse, te maken. De paal redde daarbij doelman Eloy Room. Toch kwam dat doelpunt nog net voor de rust. Uiteraard was Ziyech de maker van de treffer. Het was dit seizoen al zijn tiende goal. Mogelijk ook meteen zijn laatste in Twentse dienst, want de kans is groot dat Ziyech tijdens de winterstop een nieuwe werkgever krijgt.

Meteen na rust stelde Vitesse definitief orde op zaken. Binnen een kwartier maakte de ploeg van trainer Peter Bosz een einde aan alle eventuele Twentse illusies. Eerst Dominic Solanke en daarna Rashica met zijn tweede doelpunt schoten FC Twente op een onoverbrugbare achterstand.

Slaapverwekkend

Beide ploegen geloofden het daarna wel. Vitesse drong nog nauwelijks meer aan en FC Twente had ook de energie en het vertrouwen niet meer om er een echte wedstrijd van te kunnen maken. Met een voor de toeschouwers slaapverwekkend laatste half uur als logisch vervolg. Het enige lichtpuntje was nog de treffer van invaller Denis Olinik in de slotfase.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.