Viviani naar ziekenhuis na motorincident

Wielrenner Elia Viviani is zondag naar een ziekenhuis vervoerd nadat hij tijdens Parijs-Roubaix geraakt was door een motor. Dat heeft Team Sky laten weten.

Tijdens de doortocht door het Bos van Wallers-Arenberg zorgde een valpartij voor een opstopping. Op een door een toeschouwer gemaakt filmpje is te zien hoe de motor tijdens het remmen weggleed op de gladde kasseien en het achterwiel van Viviani raakte. Die kwam daardoor tussen de motor en het dranghek terecht.

Volgens Viviani's ploegleider Servais Knaven vallen de verwondingen van de Italiaan mee. ,,Het ziet er niet ernstig uit, maar je weet nooit.''

Koersdirecteur Thierry Gouvenou had al contact met Team Sky. ,,Hij had een paar kneuzingen. De renner was boos, maar dat is begrijpelijk.'' Gouvenou ontkende dat de motorrijder gevaarlijk had gereden. ,,Hij remde en gleed uit.''

Er is al enige tijd een discussie over het gedrag van motoren in de koers. Door de dood van de Belgische renner Antoine Demoitié vorige maand na een aanrijding door een motorrijder is die discussie verder aangezwengeld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.