Vlaar scoort bij wedstrijdrentree

Ron Vlaar heeft maandag na een maandenlange revalidatie zijn eerste wedstrijdminuten gevoetbald. De verdediger speelde een uur mee bij Jong AZ, dat oefende tegen Jong SC Cambuur en met 4-1 won. Vlaar tekende voor een van de treffers.

De dertigjarige international onderging in juli een meniscusoperatie. Die ingreep verliep moeizamer dan verwacht en daardoor duurde zijn herstel ook langer.

Vlaar zat zonder club na zijn vertrek afgelopen zomer bij Aston Villa. De international van Oranje hoopte op een nieuw avontuur, maar de knieblessure dwarsboomde zijn ambities. Sinds begin oktober werkte Vlaar bij AZ, waar hij de jeugd doorliep en zijn profdebuut maakte, aan zijn herstel. Vorige week kreeg hij een contract bij de Alkmaarders.

,,Het ging wel lekker. Ik heb zeseneenhalve maand niet gevoetbald, dus het is even wennen. Vooral als je een sprint trekt, voel je dat je moet herstellen'', zei Vlaar op de website van de club. ,,Ik ben blij dat ik dit weer in de benen heb. Het is belangrijk wedstrijdritme op te doen. De bekerwedstrijd komende woensdag tegen Kozakken Boys komt te vroeg, maar ik hoop zaterdag in de competitie weer iets te kunnen betekenen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.