Voetbalclubs geven gehoor aan oproep KNVB

Voetbalclubs geven gehoor aan oproep KNVB ANP

Heel wat profclubs geven direct gehoor aan de oproep van voetbalbond KNVB om alle trainingsfaciliteiten te sluiten. Het kabinet kondigde zondag scherpere maatregelen aan om verspreiding van het coronavirus in te dammen en één daarvan is dat alle sportclubs in ieder geval tot 6 april hun complex dicht moeten houden. Dat heeft ook betrekking op de faciliteiten van de betaaldvoetbalclubs.

Feyenoord heeft niet alleen stadion De Kuip gesloten, maar ook Varkenoord (waar alle jeugdteams trainen) en trainingscomplex 1908 van de profs. De selectie van trainer Dick Advocaat komt daar de komende weken dus niet meer samen. Ook AZ, dat de koppositie in de eredivisie deelt met Ajax, sluit het trainingscomplex voor alle teams. De Alkmaarse voetballers van trainer Arne Slot krijgen individuele programma's om hun conditie enigszins op peil te houden.

Ajax maakte zondagavond beken dat de hoofdselectie en de spelersgroep van Jong Ajax voorlopig niet trainen. De Amsterdamse club kondigde eerder op de dag al aan de jeugdopleiding tot het einde van deze maand te sluiten. De PSV-leiding beslist maandag over wat er de komende weken gaat gebeuren. Het Philips-stadion blijft in ieder geval tot 6 april gesloten.

Vitesse

Vitesse volgt het advies op om voorlopig niet meer collectief te trainen. De Vitesse Voetbal Academie op Papendal ligt stil tot en met maandag 6 april.

In Heerenveen blijft het Abe Lenstra-stadion ook tot die datum dicht. Alle activiteiten van de hoofdmacht voor komende week zijn geschrapt. "Heerenveen bekijkt momenteel hoe de trainingsprogramma’s voor het eerste elftal opgelost kunnen worden om de spelers zo fit mogelijk te houden", staat in een verklaring. RKC Waalwijk, hekkensluiter in de eredivisie, kondigde aan dat de spelers thuis een alternatief programma gaan volgen. ADO Den Haag volgt het dringende advies van de KNVB ook op.

ADO

"Het is een zeer lastige tijd, waarin maar één ding het belangrijkste is: de gezondheid van ons allemaal", zegt Mohammed Hamdi, algemeen directeur van ADO. "Daarom volgen wij het advies om alle activiteiten tot 6 april te staken. Namens de club wil ik iedereen oproepen om goed voor zichzelf te zorgen en voorzichtig te zijn in deze moeilijke periode."

In de eredivisie stonden voor 4 en 5 april de wedstrijden PSV - Heracles Almelo, Sparta Rotterdam - sc Heerenveen, VVV-Venlo - Willem II, AZ - Vitesse, FC Utrecht - FC Groningen, RKC Waalwijk - Feyenoord, ADO Den Haag - FC Emmen, Ajax - PEC Zwolle en FC Twente - Fortuna Sittard op het programma.

menu