Voetbalklucht in Belgische tweede klasse

In de Belgische tweede voetbalklasse is chaos vooralsnog troef. Mogelijk zal een uitspraak van het Belgische arbitragehof (BAS) uiteindelijk beslissend zijn in de race om de titel, tevens goed voor promotie naar het hoogste niveau.

White Star Brussel kreeg dinsdag een reglementaire zege van 5-0 van de arbitragecommissie toebedeeld voor een wedstrijd tegen Seraing die in oktober in 1-1 was geëindigd. In dat duel was een voetballer bij Seraing actief die niet speelgerechtigd bleek te zijn. Met die twee extra punten van achter de commissietafel kwam White Star Brussel plotseling aan kop, met de kampioenskansen komend weekeinde in de laatste competitieronde geheel in eigen hand.

Concurrent Eupen legde zich echter niet neer bij het vonnis van de arbitragecommissie en schakelde donderdag het BAS in, evenals Seraing. Doordat die stap een opschortende werking heeft, is White Star Brussel formeel weer gezakt naar de derde plek, één punt achter Eupen en FC Antwerp. De twee koplopers spelen zaterdag uitgerekend tegen elkaar, maar het BAS heeft waarschijnlijk toch het laatste woord.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.