Voetballen met kerst: zo gaat de eredivisie verder in 2020

Lorenzo Burnet (links) en Ajdin Hrustic in actie namens FC Emmen en FC Groningen. Foto: Jan Kanning

Als de regering de KNVB straks alle ruimte geeft om zijn plannen uit te voeren, dan wordt er in juni weer gevoetbald in de eredivisie. Maar hoe ziet het jaar er dan verder uit? Volgens het conceptplan dat nu op tafel ligt, is dit het ideale schema.

Mei

Mocht het RIVM geen belemmeringen zien, dan kunnen de clubs op 15 mei gaan starten met individuele trainingen. Op 22 mei kan dan in kleine groepjes worden getrainde en de 29ste kunnen de groepstrainingen weer starten.

Juni/Juli

Begin juni bestaat dan de mogelijkheid tot het spelen van oefenwedstrijden. De competitie wordt hervat op vrijdag 19 juni, nadat eerst nog midweeks de twee inhaalduels zijn afgewerkt Het streven is om op 31 juli klaar te zijn. Dan moeten ook de play-off wedstrijden zijn gespeeld.

Vanaf Augustus

Seizoen 2020-2021 zou in het ideale scenario moeten beginnen op 21 augustus. 

Kerst

Om op tijd klaar te kunnen zijn wordt volgend seizoen ook met de kerstdagen gevoetbald. Daarna volgt een winterstop van twee weken.

Het lijkt erop dat dit plan kan rekenen op brede steun van de clubs. Maar uiteraard is alles nog onder voorbehoud. De KNVB is volledig afhankelijk van het RIVM, wiens adviezen het zal volgen. De gezondheid van de spelers moet kunnen worden gewaarborgd.

En dan zijn er mogelijk nog praktische problemen: Wat als de competitie toch doorloopt tot na 30 juni als veel spelerscontracten zijn afgelopen? De FIFA heeft voor dat probleem inmiddels een richtlijn opgesteld.

Nieuws

Meest gelezen

menu